Mooi voor in de tuin

Alles voor de fladderende buitenvogels

Alles voor de fladderende buitenvogels

Geplaatst op

Droom je ervan om je tuin tot leven te zien komen met fladderende, zingende vogels? Vogelhuisjes zijn de perfecte manier om je tuin aantrekkelijk te maken voor onze gevederde vrienden. Hier lees je enkele inspirerende ideeën en tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste benodigdheden voor de vogels.

Vogelhuisje

Een vogelhuisje is een geweldige aanvulling op elke tuin, groot of klein. Het biedt vogels een veilige plek om te rusten, te schuilen en te nestelen. Wanneer je een vogelhuisje kiest, is het belangrijk om te letten op de grootte van de invliegopening, omdat verschillende vogelsoorten verschillende voorkeuren hebben. Een huisje met een opening van 32 mm is bijvoorbeeld ideaal voor koolmezen, terwijl een kleinere opening van 28 mm geschikt is voor pimpelmezen. Plaats het vogelhuisje op een rustige plek, op minstens 1,5 meter hoogte en uit de buurt van directe zon en regen. Zorg ervoor dat de invliegopening naar het oosten of zuidoosten wijst om te beschermen tegen de wind.

Nestkast

Een nestkast is specifiek ontworpen om vogels een veilige plek te bieden om hun jongen groot te brengen. Nestkasten komen in verschillende vormen en maten, passend bij de behoeften van verschillende vogelsoorten. Bijvoorbeeld, een halfopen nestkast is ideaal voor roodborstjes en merels, terwijl een gesloten nestkast met een klein gat perfect is voor mezen. Het is cruciaal om de nestkast op een geschikte plek te hangen: bij voorkeur op een rustige locatie met voldoende beschutting. Dit helpt de vogels zich veilig te voelen tijdens het broedseizoen. Vergeet niet om de nestkast na het broedseizoen schoon te maken, zodat het klaar is voor de volgende bewoners.

Hangend voederhuis

Een hangend voederhuis is niet alleen functioneel, maar ook een charmante toevoeging aan je tuin. Het maakt het voeren van vogels gemakkelijk en zorgt ervoor dat het voer droog en schoon blijft. Hang het voederhuis op een plek waar vogels zich veilig voelen, bij voorkeur in de buurt van struiken of bomen, zodat ze snel kunnen wegvluchten bij gevaar. Kies voor een voederhuis met een overkapping om het voer te beschermen tegen regen en sneeuw. Een hangend voederhuis kan ook helpen om ongewenste gasten zoals muizen en ratten op afstand te houden, aangezien het voer moeilijker bereikbaar is voor hen.

Vogelvoer voor in de winter

In de winter hebben vogels extra energie nodig om warm te blijven en te overleven. Het aanbieden van het juiste vogelvoer kan het verschil maken. Vetbollen zijn een uitstekende keuze, omdat ze veel calorieën bevatten. Zorg ervoor dat ze van goede kwaliteit zijn, zonder plastic netje, om verstikking te voorkomen. Pinda’s (ongezouten en ongebrand) zijn ook een favoriet, net als zonnebloempitten en meelwormen. Meng verschillende soorten voer om een breed scala aan vogels aan te trekken. Plaats het voer op verschillende plekken in je tuin, zodat alle vogels de kans krijgen om te eten.

Met deze tips transformeer je je tuin in een waar vogelparadijs, waar vogels graag komen om te rusten, te nestelen en te eten. Vergeet niet dat een goed ingerichte tuin met vogelhuisjes, nestkasten en voldoende voer niet alleen vogels helpt, maar ook jouw tuinleven verrijkt met hun vrolijke aanwezigheid en gezang. Voor al jouw vogelhuisjes, nestkasten en vogelvoer, kijk op birdsupply.nl. Zo maak je van jouw tuin een toevluchtsoord voor vogels en kun je het hele jaar door genieten van hun gezelschap.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden