Mooi voor in de tuin

Kranen en al zijn soorten

Kranen en al zijn soorten

Geplaatst op

Kranen, je kunt niet zonder! Kranen zijn handige middelen om ons te voorzien van water, warm of koud. Het is dan ook belangrijk om deze eens in de zoveel tijd te laten vervangen. Buiten zijn functie zijn het ook echte eyecatchers, het is dus wel zo mooi om een kraan te nemen met klasse. In deze blog bespreken we een aantal soorten kranen en waar je ze voor kunt gebruiken, met als uitblinker een speciale kraan. Lees dus snel verder.

Een overvloed aan opties

De wereld van kranen biedt een scala aan keuzes. Mengkranen, veelzijdig voor keukens en badkamers, mengen koud en warm water voor de gewenste temperatuur. Thermostaatkranen handhaven een constante watertemperatuur, perfect voor badkamers en douches. Inbouwkranen, gemonteerd in de muur voor een gestroomlijnd uiterlijk, zijn ideaal voor badkamers. Opbouwkranen, zichtbaar op de wastafel of muur, passen goed in keukens en badkamers. Kokendwaterkranen leveren direct heet water, ideaal voor keukens. Zelfsluitende kranen, die automatisch sluiten om water te besparen, vinden hun toepassing in openbare ruimtes en badkamers. De diversiteit in ontwerp en functie biedt voor elke behoefte een passende kraan.

Ken jij de watervalkraan al?

Een speciale vermelding verdient de watervalkraan, een waar kunstwerk in de wereld van kranen. Met zijn unieke ontwerp creëert de watervalkraan een prachtig waterval-effect, waardoor het openen van de kraan een bijna magische ervaring wordt. Ideaal voor moderne badkamers voegt de watervalkraan een vleugje luxe en verfijning toe aan elke ruimte. Ontdek de betovering van deze speciale kraan voor sanitair bij Sanitaironline, waar functionaliteit en design hand in hand gaan.

Inbouwkraan vs. Opbouwkraan

Een cruciale keuze bij het selecteren van een kraan is het verschil tussen inbouwkranen en opbouwkranen.

 • Inbouwkranen:
  • Eigenschappen: Gemonteerd in de muur voor een strak en opgeruimd uiterlijk.
  • Voordelen: Creëert een moderne uitstraling, eenvoudig schoon te houden.
  • Toepassing: Vaak gebruikt in badkamers, vooral bij moderne ontwerpen.
 • Opbouwkranen:
  • Eigenschappen: Zichtbaar gemonteerd op de wastafel of muur.
  • Voordelen: Makkelijk te installeren, grote variëteit in ontwerpen.
  • Toepassing: Geschikt voor zowel keukens als badkamers, past goed bij traditionele ontwerpen.

Kraan voor sanitair bij Sanitaironline

Of je nu op zoek bent naar een kraan die opvalt of een subtiele, strakke uitstraling zoekt, de uitgebreide collectie kranen voor sanitair bij Sanitaironline heeft het allemaal. Ontdek de diverse soorten, laat je betoveren door de watervalkraan en maak de keuze tussen inbouwkranen en opbouwkranen. Hier vind je de perfecte mix van stijl en functionaliteit, waarbij elk detail bijdraagt aan de esthetiek van jouw ruimte.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden